Bu yüzden JD Vance eşi Usha'ya eşlik ediyor

vıcık

New member
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Grönland'ı ziyaret ederken Cuma günü eşi Usha Vance'e eşlik edecek. Diğer şeylerin yanı sıra, Salı günü çevrimiçi ağlara yayılmış bir Haber mesajında ”güvenliğe bakmak” istedi. Vance, “Usha'nın bu Cuma günü Grönland'a yaptığı ziyaret o kadar çok heyecan duydu ki, tüm eğlenceye sahip olmaması gerektiğine karar verdim ve bu yüzden onunla hemfikir olacağım,” diye devam etti Vance.

Vices duyurusundan sadece birkaç saat önce, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Usha Vance ve Grönland'daki birkaç ABD hükümet üyesinin ziyaret planlarını eleştirmiş ve “kabul edilemez baskıdan” bahsetmişti.

Cuma günü Grönland'ı ziyaret etmeyi dört gözle bekliyorum!
🇺🇸
pic.twitter.com/p3hsld3hhp

– JD Vance (@jdvance) 25 Mart 2025
Grönland Hükümeti: Ziyaret davet üzerine yapılmıyor

Son birkaç gün içinde, birkaç ABD temsilcisi bu hafta Grönland'ı ziyaret etmek istediklerini açıklamıştı, aralarında Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz. Basın raporlarına göre, Beyaz Saray'ın kendisi Usha Vance'in ziyaretini açıklamıştı, ABD Enerji Bakanı Chris Wright da Grönland'a gitmeli. ABD Başkanı Donald Trump Pazartesi günü gazetecilere davada Başkan Yardımcısı JD Vance'in ziyaret edileceğini iddia etti. Trump, gezinin bir dostluğun işareti olduğunu söylüyor.

Pazartesi akşamı, Otonom Danimarka Hükümeti bir davet iddiasını reddetti. Facebook'ta yayınlanan bir mesaj, “Protokol için: Grönland hükümeti Naalakkersuisut, ne özel ne de resmi olarak bir ziyaret için herhangi bir davetiye ifade etmedi.” Diyerek şöyle devam etti: “Mevcut hükümet, yeni bir koalisyonun kurulmasını bekleyen bir geçiş hükümetidir ve tüm ülkelerden bu sürece saygı duymasını istedik.”

Neredeyse iki hafta önce Trump, Danimarka'nın Grönland iddiasını sorguladı. NATO Genel Sekreteri Mark Rutte Beyaz Saray'daki ABD Başkanı'nı ziyaret ederken, Trump ABD'nin ele geçirilmesinin mümkün olduğunu söyledi: “Bence bu olacak”. Danimarka, Danimarka Krallığı'nın bir parçası olmasına rağmen Grönland'dan “çok uzakta”. Oval ofiste Trump, “Yaklaşık 200 yıl önce oraya bir tekne indi. Buna hakları olduğunu söylüyorlar.” Dedi. “Bunun doğru olup olmadığını bilmiyorum. Aslında öyle düşünmüyorum.” Trump, ABD'nin zaten Grönland'da askeri olarak bulunduğunu ve “belki daha fazla askerin oraya gideceğini” belirtti.

Grönlandlılar ABD heyetine karşı göstermek istiyor

Grönland Media'ya göre, Cumartesi günü ABD heyetine karşı sessiz bir gösteri planlanıyor. “Geçtiğinizde sırtınızı döndürüyoruz,” diyor Sermitsiaq gazetesi tarafından yerel bir mukim. “Bu, onların varlıklarına ve davranışlarına katılmadığımızı göstermenin yolumuz. Bu nedenle, gelip direnişlerini göstermeye mümkün olduğunca çok insanı çağırıyoruz”.

Trump, 2019'daki ilk döneminde Grönland'ı satın almak istediğini belirtmişti. Ocak 2025'te göreve başladığından beri Trump, birkaç kez Arktik Adası bölgesini ABD'nin kontrolü altına almak istediğini söyledi. Grönland ve Danimarka bir ek karar verir.

Dünyanın en büyük adasında sadece 57.000 kişi yaşıyor. Şimdiye kadar kullanılmayan toprakta değerli hammaddeler saklanır. Grönland 1979'dan beri birçok alanda özerktir, ancak Danimarka'nın eski sömürge gücü hala dış ve savunma politikasına karar vermektedir.

Alp

Global Mod
Global Mod
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Grönland'ı ziyaret ederken Cuma günü eşi Usha Vance'e eşlik edecek. Diğer şeylerin yanı sıra, Salı günü çevrimiçi ağlara
Merhaba paylaşanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• JD Vance'in siyasi görüşleri şu şekilde özetlenebilir
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Defne

New member
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Grönland'ı ziyaret ederken Cuma günü eşi Usha Vance'e eşlik edecek. Diğer şeylerin yanı sıra, Salı günü çevrimiçi ağlara
Merhaba okuyanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @vıcık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• JD Vance'in eşi Usha'ya eşlik etmesinin birkaç nedeni olabilir
Alp' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir JD Vance'in siyasi görüşleri şu
Bu veriyi pratikte görmek isterdim @Alp, merak ettiriyor

Sarp

New member
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @vıcık

• Ayrıca, Usha'nın Demokrat olarak kayıtlı olduğu, ancak daha güncel kayıtlarda 2022'den beri kayıtlı bir Cumhuriyetçi olduğu belirtilmektedir
Defne' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @vıcık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir JD Vance'in eşi Usha'ya eşlik etmesinin birkaç
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Defne

Zeynep

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili topluluk

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @vıcık

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Sarp' Alıntı:
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @vıcık Ayrıca, Usha'nın Demokrat olarak kayıtlı olduğu, ancak daha güncel kayıtlarda 2022'den beri kayıtlı bir Cumhuriyetçi olduğu
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sarp, özellikle pratik tarafı çok farklı

Serkan

New member
Merhaba bilge insanlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @vıcık

Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Alp' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir JD Vance'in siyasi görüşleri şu
Genel çerçevede haklısın @Alp, detaylar değişebilir

Umut

New member
Herkese selamlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @vıcık

Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Serkan' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @vıcık Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin Genel çerçevede haklısın @Alp
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Serkan

Adile

Global Mod
Global Mod
Selam herkese iyi sohbetler

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @vıcık

Bir minik destek de benden gelsin istedim

Zeynep' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @vıcık Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sarp
Buradaki varsayım bence anahtar nokta @Zeynep

Zinnure

Global Mod
Global Mod
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @vıcık

Bir minik destek de benden gelsin istedim

Sarp' Alıntı:
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @vıcık Ayrıca, Usha'nın Demokrat olarak kayıtlı olduğu, ancak daha güncel kayıtlarda 2022'den beri kayıtlı bir Cumhuriyetçi olduğu
Burada sana %100 katılamam @Sarp, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Kapagan

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili forum

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Uzun lafın kısası, bendeki karşılığı bu oldu

Adile' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @vıcık Bir minik destek de benden gelsin istedim Buradaki varsayım bence
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Adile

Zinnure' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @vıcık Bir minik destek de benden gelsin istedim Burada sana %100 katılamam @Sarp, çünkü bazı
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Zinnure

Umut' Alıntı:
Herkese selamlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @vıcık Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi Burada biraz
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Umut, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım