Microsoft Edge Nasıl Google Yapma ?

Adile

Global Mod
Global Mod
Microsoft Edge'i Google'a Nasıl Dönüştürebilirsiniz?

Microsoft Edge'in varsayılan arama motoru olarak Bing'i kullandığını biliyor muydunuz? Ancak, Google'ı tercih eden birçok kullanıcı için bu bir sorun olabilir. Neyse ki, Microsoft Edge'de arama motorunu değiştirmek oldukça kolaydır ve Google'a geçiş yapmak için birkaç basit adımı izlemeniz yeterlidir.

Adım 1: Ayarlar Menüsüne Erişin

İlk adım olarak, Microsoft Edge tarayıcısını açın ve sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine tıklayarak "Ayarlar" menüsüne erişin. Bu menüden "Ayarlar" seçeneğine tıklayarak tarayıcı ayarlarınıza erişebilirsiniz.

Adım 2: Arama Motorunu Seçin

Ayarlar menüsüne girdikten sonra, sol taraftaki menüden "Gelişmiş" sekmesini seçin. Ardından, "Arama (adres çubuğu ve yeni sekme sayfası)" başlığı altında bulunan "Arama motorunu değiştir" seçeneğine tıklayın.

Adım 3: Google'ı Seçin

"Arama motorunu değiştir" seçeneğine tıkladığınızda, bir dizi farklı arama motoru seçeneği göreceksiniz. Buradan Google'ı seçerek, tarayıcınızın varsayılan arama motorunu Google olarak ayarlayabilirsiniz.

Adım 4: Değişiklikleri Kaydedin

Google'ı seçtikten sonra, ayarlarınızı kaydetmek için sayfanın alt kısmında bulunan "Kaydet" düğmesine tıklayın. Bu, yapılan değişiklikleri uygulayacak ve tarayıcınızın artık Google'ı varsayılan arama motoru olarak kullanmasını sağlayacaktır.

Adım 5: Adres Çubuğunu Deneyin

Artık Google'ı varsayılan arama motoru olarak ayarladığınıza göre, tarayıcınızın adres çubuğuna bir arama yaparak deneyebilirsiniz. Artık tarayıcınız, arama sonuçları için Google'ı kullanacaktır.

Adım 6: Tebrikler, Google Artık Tarayıcınızın Ana Arama Motoru

Son olarak, başarıyla Google'ı Microsoft Edge'in varsayılan arama motoru olarak ayarladınız! Artık tarayıcınızı kullanırken arama yapmak için Bing'i değil, Google'ı kullanabilirsiniz.

Microsoft Edge'i Google'a dönüştürme süreci oldukça basit ve kullanıcı dostu bir deneyim sunar. Bu adımları izleyerek, Edge'i kullananlar Google'ın geniş arama altyapısından yararlanabilir ve arama deneyimlerini istedikleri gibi özelleştirebilirler.