Kadın kaosun ortasında dünyaya bir bebek getiriyor

vıcık

New member
Bangkok'taki binalar Cuma günü titredi ve insanlar panik ararken, bir kadın tehlikeli kaosun ortasında küçük bir kız doğurdu. Reuters'in Cumartesi günü bildirdiği gibi, 36 yaşındaki Kanthong Saenmuangshin, Tayland başkentinde rutin bir sınav için bir hastaneyi ziyaret etmişti. Ancak, zemin şiddetli bir şekilde sallanmaya başladığında, acil durum fallevasasyonu başlatıldı.

Güvenlik nedeniyle, yerdeki ve dışarıdaki sağlık personeli hastaları yere ve dışarıya getirdi. Tahliye sırasında kasılmalar beklenmedik bir şekilde Kanthong'daki kasılmaları kullanır. Amniyotik kesesi, şu anda beş merdivenden aşağı indiğinde patladı. Merdivenleri doğurabileceğinden korktuğu için Kanthong Reuters'e şunları söyledi: “Bebeğime dedim: henüz dışarı çıktım. Sonra bir hastane yatağına kondum ve birçok sağlık personeli ile çevriliydim. Sonra orada serbest bıraktım. Bu benim için de şok oldu”.

Kocası sadece gerçekleştiğinde çalışıyordu. Kaotik koşullara rağmen, Kanthong yeni doğan kızını görünce çok rahatlamış ve mutluydu. Rapora göre, bebeğe başlangıçta “vizon” denildi. Tüm koşuşturma nedeniyle resmi bir isim henüz belirlenmemiştir. Çift bu nedenle kıza depremle ilgili bir isim vermemeye karar vermişti. Bunun yerine, yenidoğanın sevincine ve ilgili yeni başlangıcına odaklanmak istiyorlar.

Bangkok: Hemşireler ve hastalar boşaltılmış bir hastaneye girmeyi bekliyor.Montira Rungjirajittranon/ AFP

Myanmar'da Deprem: 1640'tan fazla ölüm

Myanmar'daki 7.7'nin şiddetli depreminin ölüm sayısı, Cumartesi günü çok sayıda binanın molozundan daha fazla ceset kurtarıldığı kitlesel olarak artmıştı. Ülkenin askeri liderliğindeki hükümeti en az 1644 kişinin öldüğünü, 3408 yaralandığını ve 139 kişinin hala kayıp olduğunu söyledi. Açıklama, “kesin sayılar hala yükseltiliyor” için sayının hala artabileceğini söyledi. Şimdiye kadar on ölüm bildirildiği Tayland'da da ağır deprem meydana geldi.

Bangkok'ta Kuyruk Yüksek Binalar – Bir Bina Çöküyor

Bangkok'ta, turistlerle popüler olan bir pazar olan Quake Epizentrum'dan yaklaşık bin kilometre uzaklıkta, yapım aşamasında olan 30 katlı yüksek katlı bir binayı çökertti. Acil kuvvetler ayrıca geceleri beton ve çelik dağlarının altına dökülenleri de aradı. İçişleri bakanı Anutin Charnvirakul'a göre, sekiz ölü kurtarıldı, bu yüzden 90 ila 110 kişi hala kayıptı. Bangkok'taki yüksek katlı binaların Haberları, depremler tarafından o kadar güçlü bir şekilde hareket ettirilen, yüzme havuzlarından gelen su binaların çatılarından sıçradı.

Hastanede Myanmar depremi sırasında bebekleri güvende tutmak için ellerinden geleni deneyin#MyanMarearthquake #Myanmar #Burma #Tayland #Bangkok pic.twitter.com/chzcv96bcs

– Kültür Savaşı raporu (@culturewar2020) 29 Mart 2025