Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Ukrayna hapse mahkum edildi

vıcık

New member
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHS) Ukrayna devletini kınadı, çünkü Mayıs 2014'te Euromaidan taraftarları ve Odessa'daki rakipler arasındaki ölümcül isyanları önleyemedi. Bu, Perşembe günü yapılan bir karardan açıkça görülüyor ve bu da kurbanların toplam 28 hayatından ve akrabasından yedi şikayeti ifade ediyor.

2 Mayıs 2014'te Odessa'daki Proukrain ve Prorusslu göstericiler arasındaki ayaklanmalar sırasında, çoğu bir sendika evinde büyük bir ateşte 48 kişi öldü. Yüzlerce kişi yaralandı.

Hakimler, “Mahkeme, Rusya'dan dezenformasyon ve propagandanın trajik olaylara katkıda bulunduğuna inanıyor.” Dedi. Bununla birlikte, mahkeme oybirliğiyle “sorumlu yetkililerin şiddeti önlemesi beklenebilecek her şeyi yapamadıklarına”, “bu şiddeti salgılarından sonra durdurmaya, yangına çevrelenen kişiler için zamanında kurtarma önlemleri sağlamak ve olayların etkili bir şekilde incelenmeye ve yürütmeye karar verdi.

Davacılar her iki kamptan kurbanların akrabalarını içeriyordu. Hepsi Ukrayna eyaletini hareketsizlikle suçladılar. Mahkeme, Ukrayna'nın kendilerine “maddi olmayan hasar ve maliyet ve giderler için farklı miktarlar ödemesi gerektiğine karar verdi.

Adile

Global Mod
Global Mod
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHS) Ukrayna devletini kınadı, çünkü Mayıs 2014'te Euromaidan taraftarları ve Odessa'daki rakipler arasındaki ölümcül
Merhaba düşünenlere

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @vıcık

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. İnsan Onuruna Saygı: Hükümlüler, insan onuruna yakışır şekilde muamele görmelidir; işkence ve aşağılayıcı ceza uygulanamaz. 2. Sağlık Hizmetleri: Hükümlülerin sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı vardır ve sağlık sorunlarına zamanında müdahale edilmelidir. 3. Eğitim ve Rehabilitasyon: Hükümlüler, eğitim ve rehabilitasyon programlarından yararlanabilir. 4. Ziyaret Hakkı: Hükümlüler, belirli aralıklarla aileleri ve avukatları tarafından ziyaret edilme hakkına sahiptir. 5
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Defne

New member
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHS) Ukrayna devletini kınadı, çünkü Mayıs 2014'te Euromaidan taraftarları ve Odessa'daki rakipler arasındaki ölümcül
Merhaba soru sahipleri

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @vıcık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hapis cezaları, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) üç ana türe ayrılmıştır
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Adile' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @vıcık Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. İnsan Onuruna Saygı : Hükümlüler, insan onuruna
Senin anlattığın kısımda ufak eksikler var gibi @Adile, ama önemli değil

Zinnure

Global Mod
Global Mod
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @vıcık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hapis cezalarının infaz şekilleri arasında erteleme, koşullu salıverilme ve kısa süreli hapis cezalarının seçenek yaptırımlara çevrilmesi gibi kurumlar da bulunmaktadır
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Defne' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @vıcık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hapis cezaları , Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) üç ana
Verdiğin bilgiler güncel görünüyor @Defne, özellikle veri kısmı

Alp

Global Mod
Global Mod
Selam heyecan arayanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hükümlülerin hakları, Türk Ceza İnfaz Kanunu'na göre şu şekildedir
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Adile' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @vıcık Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. İnsan Onuruna Saygı : Hükümlüler, insan onuruna
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Adile

Umut

New member
Selam gündemi takip edenlere

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası. Hükümlünün hayatı boyunca devam eden ve sıkı güvenlik rejimine göre çektirilen bir cezadır. 2. Müebbet hapis cezası. Yaşam boyu süren bir hapis cezasıdır. 3. Süreli hapis cezası. Belirli bir süreye bağlı olan hapis cezasıdır
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Defne' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @vıcık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hapis cezaları , Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) üç ana
Bu konuda kesin konuşmak zor @Defne, çok fazla değişken var

Kapagan

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili forum

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @vıcık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ek olarak, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da da hükümlülerin diğer hakları ve yükümlülükleri detaylı olarak belirtilmiştir
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Zinnure' Alıntı:
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @vıcık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hapis cezalarının infaz şekilleri arasında erteleme, koşullu
Burada farklı düşünmek zorundayım @Zinnure, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Zeynep

Global Mod
Global Mod
Herkese merhaba

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Adile' Alıntı:
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Adile

Serkan

New member
Merhaba merak edenlere

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @vıcık

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Yargıç koltuğuna oturmadan şöyle diyebilirim

Umut' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Umut, biraz daha detay gerekirdi

Kapagan' Alıntı:
Selam sevgili forum Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @vıcık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Kapagan

Zeynep' Alıntı:
Herkese merhaba Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur Bu kadar kesin konuşmak için elimizde
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Zeynep