Perşembe günü Elon Musk, dünyadaki konuk makalesine bir kez daha yorum yaptı ve bunun nasıl ortaya çıktığına dair Haberin Detayları hakkında yorum yaptı. Axel Springer'ın denetim kurulu üyesi Martin Varsavsky'nin, Die Welt için bir konuk makalesinde AfD'ye yönelik tavsiyesini gerekçelendirmek amacıyla Musk'a başvurduğu söyleniyor. Musk bunu bir X gönderisinde doğruladı. Martin Varsavsky dünya konuğu makalesini İngilizceye çevirdi. Şimdi gelecekteki Başkan Yardımcısı JD Vance, Elon Musk'un X hakkındaki gönderisine yorum yaptı ve Welt makalesinin çevirisine dikkat çekti.
Herhangi bir geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! brifing@Haberler
JD Vance şunu yazdı: Ancak bu ilginç bir makale (Musk'un Dünyadaki Metni, editörün notu). Amerikan medyasının AfD'ye 'Nazi ışığı' diye iftira atması da ilginç. Ancak AfD, Almanya'nın Nazilere en çok direnen bölgelerinde en popüler olanıdır.”Almanya seçimlerinde bir partiyi desteklemiyorum çünkü burası benim ülkem değil ve tüm Almanlarla iyi ilişkiler kurmayı umuyoruz. Ama bu ilginç bir parça.
Çok ilginç; Amerikan medyası AfD'yi Nazi yanlısı olmakla suçluyor, ancak AfD en çok Almanya'nın aynı bölgelerinde popüler… https://t.co/rFXek7QNCn
— JD Vance (@JDVance) 2 Ocak 2025
Berlin'deki Küresel Kamu Politikası Enstitüsü'nün (GPPi) yöneticisi Thorsten Benner ise bu gönderiyle çelişiyor. İçinde“AfD, Almanya'nın Nazilere karşı en dirençli bölgelerinde en popüler olanıdır”.
Sen geldiğinde @MunSecConf Şubat ayında AfD'nin kalesi Thüringen'e bir gezi yapmak ister misiniz? Neredeyse bir asır önceki direnişin tam da yuvası değildi. https://t.co/QxKPSsaXL6 pic.twitter.com/9EKDTA7kxq
— Thorsten Benner (@thorstenbenner) 2 Ocak 2025
Berlinli siyasetçi Marcel Luthe şöyle yazıyor: “Kitabınızı ve başkanlık seçim kampanyasındaki görünüşünüzü sevdim, ancak burada ciddi bir bilgi eksikliğinden muzdaripsiniz. AfD kesinlikle Nazi tarzı bir parti değil ama aynı zamanda liberal, piyasa dostu bir parti de değil. Oldukça çeşitli ve çoğunlukla 1950'lerdeki gibi muhafazakar (…).”Kitabınızı ve başkanlık kampanyasındaki performansınızı çok beğendim, ancak burada ciddi bir bilgi eksikliğinden muzdaripsiniz. @AfD Kesinlikle Nazi tarzı bir parti değil ama liberal, piyasa yanlısı bir parti de değil. Oldukça çeşitlidirler ve çoğunlukla 1950'lerde olduğu gibi muhafazakardırlar. Haklısın.
— Marcel Luthe – İyi Yönetişim (@GGLuthe) 2 Ocak 2025
Herhangi bir geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! brifing@Haberler